marți, 20 decembrie 2016


   "SFÂNTUL  APOSTOL  ANDREI - OCROTITORUL  ROMÂNILOR"
                                              30 noiembrie 2016

Sfântul Andrei , cel dintâi discipol chemat de Iisus Hristos la apostolat , este cel care prin misiunea sa a adus creştinismul şi pe meleagurile noastre.
Fiind primul sfânt care a propovăduit creştinismul ortodox în România, Sfântului Andrei i se mai spune şi cel dintâi chemat al Domnului.
Sfântul Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras în Grecia, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus "Crucea Sfântului Andrei".
Este , pe bună dreptate, socotit ocrotitorul spiritual al României, protectorul românilor.
Se poate spune, astfel, că la noi creştinismul are vechime şi temeiuri apostolice.
În anul 1997 Sfântul Andrei a fost proclamat" Ocrotitorul României", Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională.

Imagini de la actvitatea  "Venea Andrei în Scythia Minor" - cu elevii clasei aVII-a B, doamna profesoară de religie ortodoxă Mirela Cîrlan, bibliotecara Adriana Blaga:






















În data de 25. 11.2016, a avut loc actvitatea închinată Sfântului Apostol Andrei, cu elevii clasei a VII-a M,cu  doamnele profesoare Dragomir Mihaela, Adam Magda şi Blaga Adriana. Pentru efortul lor, pentru strădania cu care s-au pregătit, elevii au primit diplome de participare.
Imagini de la această activitate

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu