vineri, 27 noiembrie 2015

OCTOMBRIE 2015 - LUNA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE


                             „BIBLIOTECA,  PRIETENA  MEA”

Luna octombrie este recunoscuta ca fiind „Luna Internationala a Bibliotecilor Scolare”.
Cu aceasta ocazie, biblioteca scolii noastre organizeaza, in aceasta perioada, o serie de activitati didactice si educative, scopul fiind de a atrage atentia asupra importantei bibliotecii scolare in educarea elevilor, stimularea lecturii prin toate formele de promovare a lecturii.
S-au organizat activitati consacrate cartii, activitati dedicate sustinerii si promovarii lecturii si imaginii pozitive a bibliotecilor scolare in randul generatiilor actuale de cititori, s-au implicat elevi din clasele V-VIII, cat si elevi din ciclul primar.
Lectura, ca deprindere uzuala si formativa a tinerilor cititori, vocea cartilor citite si impartasite celorlalti, va fi la unison cu acordurile elevilor care vor veni sa transpuna in muzica limbajul artistic al cartilor.
O alta actiune in care sunt implicati elevii este si reconditionarea volumelor din biblioteca scolara, confectionarea de semne de carte, realizarea de desene cu personajele preferate din cartile citite. Au fost incurajate si actiunile de donare de carte, facute de elevi bibliotecii noastre.
Cartea din biblioteca scolara a fost celebrata prin poezie, teatru, muzica si voie buna.
Activitatile organizarte cu ocazia „Lunii internationale a bibliotecilor scolare” vin in completarea celor desfasurate la orele de curs, constituindu-se intr-o modalitate moderna, participativa, de atragere a tinerei generatii spre cartea pe suport de hartie.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu