joi, 10 noiembrie 2016

25 OCTOMBRIE-ZIUA ARMATEI ROMÂNE


 



                
               25 OCTOMBRIE- ZIUA  ARMATEI  ROMÂNE

25 OCTOMBRIE este ziua ce marchează gloria ostaşului român şi îi aşterne jertfa vrednică în Pantheonul recunoştinţei naţionale.
Este sărbătoarea de cinstire a tuturor ostaşilor prin a căror luptă dreaptă a fost eliberată glia străbună, momentul de împlinire a bucuriilor tuturor înaintaşilor.
Ca în fiecare an, 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, o zi de glorie şi de cinstire a armatei române.
Devenită simbol al tuturor luptelor şi simbol al eroilor neamului românesc, această dată a rămas întipărită în sufletele românilor drept ziua în care ţara sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.
ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI - un moment simbolic în istoria poporului român, o zi de istorie pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îndeplinit misiunea de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială.


„Gânduri de recunoştinţă din partea elevilor” 


Chiar şi acolo unde nu există monumente ridicate în memoria eroilor, amintirea celor care au luptat şi s-au jertfit pentru PATRIE, ca şi amintirea faptelor lor trebuie să sălăşluiască cu recunoştinţă în inimile urmaşilor.









     

 























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu