luni, 23 octombrie 2017

"OCTOMBRIE 2017 - LUNA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE" ,

       OCTOMBRIE 2017 - "LUNA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE"




Luna octombrie este recunoscută ca fiind "Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare".
Cu această ocazie, biblioteca şcolii noastre organizează, în această perioadă, o serie de activităţi didactice şi educative, scopul fiind acela de a atrage atenţia asupra importanţei bibliotecii şcolare în educarea elevilor, stimularea lecturii prin toate formele de promovare a ei.
S-au organizat activităţi consacrate cărţii, activităţi dedicate susţinerii şi promovării lecturii şi imaginii pozitive a bibliotecii în rândul generaţiilor actuale de cititori, s-au implicat elevi din clasele V-VIII, cât şi elevi din ciclul primar, în confecţionarea de semne de carte, cărticele cu poveşti despre animalul preferat, coperte de cărţi preferate.
Lectura, ca deprindere uzuală şi formativă a tinerilor cititori, vocea cărţilor citite şi împărtăşite celorlalţi, a fost la unison cu acordurile elevilor care au transpus în muzică limbajul artistic al cărţilor.
Cartea din bibliotecă a fost celebrată prin poezie, muzică şi voie bună, prin recomandări de lectură şi schimburi de impresii despre lectură între elevi.
Activitatea "Biblioteca, prietena mea!", organizată cu ocazia "Lunii internaţionale a bibliotecilor şcolare", vine în completarea celor desfăşurate la orele de curs, constituindu-se într-o modalitate modernă, participativă, de atragere a tinerei generaţii spre cartea pe suport de hârtie.

                   CĂRTICELE CONFECŢIONATE DE ELEVII CLASELOR aII-a A şi D:







                                MINI-EXPOZIŢIE DE CARTE ÎN BIBLIOTECA ŞCOLII:


                                   SEMNE DE CARTE LUCRATE DE ELEVI:


                               COPERTE CONFECŢIONATE DE ELEVII DE GIMNAZIU:


IMAGINI DE LA ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ CU ELEVII CLASEI aV-a B, prof. Căsăneanu Adina, prof. Drăgoi Alina şi bibl. Blaga Adriana:



 







               LUMEA CĂRŢILOR OGLINDITĂ ÎN CREAŢIILE PLASTICE ALE ELEVILOR:
















IMAGINI DE LA ACTIVITATEA "BIBLIOTECA, PRIETENA MEA!", CU ELEVII CLASEI a V-a C, COORDONATORI: DOAMNA PROF. TEODORA RĂDĂCINĂ ŞI DOAMNA BIBLIOTE-CARĂ ADRIANA BLAGA:









IMAGINI DE LA ACTIVITATEA ELEVILOR DIN CLASA aV-a D, COORDONATOARE: DOAMNA PROF. ICHIM RADU NICOLETA SI DOAMNA BIBL. ADRIANA BLAGA.























IMAGINI DE LA ACTVITATEA CU ELEVII CLASEI aV-a A, COORDONATOARE: DOAMNA PROF. IRINA VRANCEANU SI DOAMNA BIBL. ADRIANA BLAGA:













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu