marți, 12 mai 2015

EUGEN BUDAU


CELOR  CARE  NE-AU  DAT  NUME !

ŞCOALĂ  CU  NUME  !



Iubit şi apreciat, profesorul, filologul, criticul şi istoricul literar  EUGEN  BUDĂU, s-a bucurat de o frumoasă şi demnă carieră culturală. Readucem în inimile şi gândurile tuturor, numele celui care a
lăsat culturii băcăuane şi naţionale cărţi precum: "Bacăul literar", "Cartea care m-a ţinut în viaţă","Literatura română: pentru examenul de capacitate", "Literatura română; Fişe de studiu" .
Biblioteca , care cu cinste îi poartă numele, păstrează în colecţia ei volume scrise de EUGEN BUDĂU, dar şi volume din colecţia literară proprie,  donate de  Eugenia şi Ozana Budău, soţia şi fiica profesorului Eugen Budău.
Noi ,toţi cei de la Şcoala Gimnazială "Mihai Drăgan", ne considerăm mereu prietenii domniei sale.
Nu există şcoală în care numele său să nu fi fost pomenit, iar prezenţa sa să nu fi fost simţită şi în redacţiile publicaţiilor la care a colaborat : revista "Ateneu", filiala Bacău a "Uniunii Scriitorilor din România" .
"A fost un trezorier al culturii băcăuane", cărturar de elită, un generos, un împătimit al lecturii, 
noi, toţi, îi vom păstra o neştearsă memorie.


"Viaţa mea este profund legată de fascinaţia cărţii ori a documentului literar. Ea s-a deschis într-o bibliotecă şi se va termina, când se va termina, într-o bibliotecă. Aici este instalat cel mai proteic imperiu din câte au existat. Pledez, chiar dacă sună demodat, pentru supremaţia, în viaţa fiecărui om, a paginii presărate cu semnele nemuritoare ale lui Gutenberg ."


                                                                         (EUGEN  BUDĂU)


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu