luni, 25 mai 2015

LUNA OCTOMBRIE-LUNA INTERNATIONALA A BIBLIOTECILOR SCOLARE


Luna octombrie 2014- LUNA INTERNATIONALA A BIBLIOTECILOR SCOLARE
-prezentarea bibliotecii elevilor dn clasele pregatitoare si clasa I-a;
                                                                   -Responsabil: Blaga Adriana
-“Biblioteca- poarta deschisa spre cunoastere si adevar”-expozitie de citate despre carte;
                                                                   -Responsabil: Blaga Adriana
-31 octombrie- sarbatoarea Haloween-ului –“Parada bostaneilor”
                                                  -catedra de lb. engleza- prof Dragoi Alina
                                                  -biblioteca    
            Cu ocazia desfasurarii activitatii „OCTOMBRIE -  LUNA INTERNATIONALA A BIBLIOTECILOR SCOLARE”, care deschide seria activitatilor din cadrul proiectului „BIBLIOTECA SCOLARA: CHEIA CATRE TRECUT, PREZENT SI VIITOR”, ce se va desfasura pe parcursul anului scolar octombrie 2014-iunie 2015.
            Luna octombrie este recunoscuta ca fiind „Luna Internationala a Bibliotecilor Scolare”. Bibliotecarii scolari, cadrele didactice si elevii din intreaga lume sarbatoresc acesta luna dedicata bibliotecii scolare. In intreaga lume, in ziua de luni a ultimei saptamani din octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Bibliotecilor Scolare, zi stabilita in anul 1999, la initiativa Asociatiei Internationale a Bibliotecarilor Scolari (IASL).                                                                                                                               
            Cu aceasta ocazie, biblioteca scolii noastre a organizat o serie de activitati didactice si educative ,  adresandu-se tuturor categoriilor de cititori cu scopul declarat de a sadi in suflete lumina cunoasterii si a readuce in peisajul literar carti de autentica valoare.     
            Scopul lecturii in perioada scolaritatii primare, gimnaziale si liceale este acela de a forma progresiv un tanar cu o cultura comunicationala si literara de baza, capabil sa inteleaga lumea din jurul sau, sa comunice si sa interactioneze cu semenii, exprimandu-si ganduri , stari, sentimente, opinii, sa fie sensibil la frumosul din natura si la cel creat de om.
            Obiectivele acestor manifestari este evidentierea rolului activitatilor desfasurate de biblioteca scolara in educatie, societate si cultura, celebrarea, prin activitati speciale, a zilei de 27 octombrie 2014, „Ziua Internationala a Bibilotecilor Scolare”, stimularea lecturii prin toate formele de educatie, crearea unei imagini pozitive a bibliotecii scolare in randul generatiilor actuale de cititori.
            Pentru acest  an scolar, in cadrul activitatii „ Octombrie-Luna Internationala a Bibliotecilor Scolare”, organizata de biblioteca scolii noastre, elevii si cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala „Mihai Dragan” Bacau au participat la diverse activitati:   
  1. Promovarea „Lunii Internationale a Bibliotecii Scolare”- realizarea unor materiale promotionale:  afise de promovare a lecturii la nivelul scolii, desene cu personaje literare preferate, semne de carte cu imagini si mesaje stimulative , crearea de coperte de carti; 
  2. Vizitarea de catre elevi a bibliotecii scolare;
  3. „O carte pentru biblioteca scolii”-elevii si cadrele didactice au donat carti pentru biblioteca scolara;
  4. „Poezia, aproapede suflet”-recital de poezie ;
  5. „Cartea mea preferata ” –expozitie de desene, discutii libere pe teme literare, vocea cartilor citite si impartasite celorlalti;
  6. Expozitie de carte cu autograf ;   
  7. Prezentari Power Point – „Bibliotecile lumii”, „The Word Book Sounds Fine in Many Languages”,dictionar multilingv;     
  8. Prezentarea creatiilor literare proprii ale elevilor, a referatelor despre importanta bibliotecii scolare si rolul lecturii in viata elevilor.             
            Cartea din biblioteca scolara a fost celebrata prin poezie, lecturi de suflet, muzica. Biblioteca a gazduit masa rotunda cu tema „De ce sa citesc?”,”Ce-ti place sa citesti?”, unde elevii , profesorii, membrii Clubului de Lectura si-au exprimat parerea in legatura cu importanta lecturii, lectura ca deprindere uzuala si formativa a tinerilor cititori.. Alte actiuni  in care sunt implicati elevii sunt: reconditionarea volumelor din biblioteca scolara , vizionarea unor filme realizate dupa cartile recomandate de programa scolara, ecranizari dupa opera „Amintiri din copilarie”, de Ion Creanga, a piesei de teatru „O scrisoare pieruta”, „Vizita”, de Ion Luca Caragiale.     
            Activitatile ,organizate cu prilejul „Lunii Internationale  a Bibliotecii Scolare”, vin in completarea celor desfasurate la orele de curs, constituindu-se intr-o modalitate moderna, participativa de atragere a tinerei generatii spre cartea pe suport de hartie.       

















PREZENTAREA  BIBLIOTECII, A  UNIVERSULUI  CĂRŢILOR  ELEVILOR  CLASEI aVI-a D:


 













ÎN LUMEA POVEŞTILOR CARE ŞTIU TOT .......

CU ELEVII CLASEI aIII-a A



ELEVII CLASEI aIV-a E FASCINAŢI DE LUMEA CĂRŢILOR, ÎNCÂNTAŢI DE EXPOZIŢIA DE SEMNE DE CARTE ŞI COPERTE DESENATE CE LE-A FOST PREZENTATĂ:











            
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu