miercuri, 7 octombrie 2015

APRILIE 2015 - ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN-23 APRILIE

                      ZIUA BIBLIOTECARULUI ROMÂN - 23 APRILIE 
În data de 23 aprilie 2015, cu ocazia desfăşurării activităţii “ ZIUA NAŢIONALĂ A BIBLIOTECARULUI”, activitate care face parte din cadrul proiectului “ BIBLIOTECA ŞCOLARĂ: CHEIA CĂTRE TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR”, ce se desfăşoară pe parcursul anului şcolar 2014-2015. 
          Pe lângă semnificaţia religioasă a zilei , 23 aprilie mai oferă un prilej de a sărbători  - “ZIUA NAŢIONALĂ A BIBLIOTECARULUI”, iar pe plan internaţional  “ZIUA MONDIALĂ A CĂRŢII ŞI A DREPTURILOR DE AUTOR”. Bibliotecarii din întreaga ţară marchează însemnătatea zilei prin diferite manifestări: activităţi literar-artistice cu elevii, întâlniri cu scriitorii, lansări de carte, prezentări de materiale informative, expoziţii de carte. 
         Cu această ocazie, biblioteca “Eugen Budău” a şcolii noastre a organizat activitatea “Ziua bibliotecarului român”, în cadrul căreia au fost premiaţi 8 elevi care s-au evidenţiat la activităţile desfăşurate de bibliotecă, prin talent actoricesc, interpretare artistică şi au demonstrat  reale pasiuni pentru literatură. La activitate au participat: elevii clasei a V-a C, coordonaţi de doamna profesoară de limba şi literatura  română Popescu Cristina, elevii clasei a lll-a M de la Şc. Gim. “G. M. Cancicov” Bacău, structură a şcolii noastre, coordonaţi de doamna profesor învăţământ primar Melincianu Gabriela,precum şi părinti doritori să asiste la un program artistic susţinut de elevii şcolii.
        Din program au făcut parte momentele următoare:
1.Deschiderea activităţii şi prezentarea temei şi importanţei evenimentului -  bibl. Blaga Adriana;
2.Premierea elevilor cu talent şi pasionaţi de lectură;
3.Prezentarea scenetei “Fata babei şi fata moşneagului”, dupa I. Creangă, interpretată de elevii clasei alll-a M;
4.’”Cântec de primăvară”-moment muzical susţinut de grupul vocal al clasei alll-a M;
5.Prezentarea scenetelor “Bubico…”, “D-l Goe”, dupa I. L. Caragiale, interpretate de elevii clasei aV-a C
6.Recital de poezie , prezentat de elevi din clasa aV-a C.
        Biblioteca “ Eugen Budău” a şcolii noastre promovează permanent imaginea instituţiei, creând un climat favorabil desfăşurării activităţilor la un nivel performant, fiind un factor activ în instruirea şi educaţia elevilor.
        Obiectivele acestei manifestări sunt evidenţierea rolului activităţilor desfăşurate de biblioteca şcolară în educaţia elevilor, celebrarea zilei de 23 aprilie “Ziua bibliotecarului român”, stimularea lecturii prin toate formele de educaţie, crearea unei imagini pozitive a bibliotecii şcolare în rândul generaţiilor actuale de cititori.
        Scopul declarat este unul singur, de stimulare a lecturii în perioada şcolarităţii primare şi gimnaziale,  de a forma progresiv un tânăr cu o cultură comunicaţională şi literară de bază.














                    
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu